Voor de vierde keer vond op 4 oktober 2021 het Hygiëneforum plaats. Net als voorgaande edities werd het georganiseerd door de NVZ - Schoon | Hygiënisch | Duurzaam (hierna: NVZ), aangevuld met Schoonmakend Nederland en de Vereniging Schoonmaak Research (hierna: VSR). Partner en gastlocatie van het forum was RAI Amsterdam.

Het eerste Hygiëneforum vond in 2015 plaats en werd daarna om het jaar georganiseerd. Tijdens het forum gaan professionals met elkaar in gesprek en delen zij vanuit verschillende expertises hun kennis. Al in 2015 was de mogelijkheid dat er ooit een pandemie zou komen een van de redenen om het forum te organiseren. Anno 2022 blijkt des te meer hoe belangrijk hygiëne is en zal blijven.

In 2021 is daarom besloten dat het Hygiëneforum een platform moet zijn dat niet om het jaar, maar continu informeert over het belang van goede hygiëne. Behalve vanaf nu ieder jaar een groot evenement in het najaar, gebruiken wij daarnaast andere kanalen zoals LinkedIn en activiteiten als webinars. Ook dit magazine, een initiatief van VSR, draagt bij aan ons doel om kennis te delen over dit belangrijke onderwerp.

Al jaren werken NVZ, VSR en Schoonmakend Nederland aan het benadrukken van een goede hygiëne en het positief op de kaart zetten van het schoonmaakvak. Een goede hygiëne wordt bereikt door op de juiste plekken en op de juiste manier schoon te maken. Dit is niet alleen de taak van de professionele schoonmaker, maar van iedereen. Door COVID-19 is het belang van hygiëne en schoon voor de gezondheid en welzijn op de kaart gezet en dat moeten we vasthouden!

In dit magazine leest u het sfeerverslag van het Hygiëneforum dat op 4 oktober 2021 plaatsvond in RAI Amsterdam, interviews met alle acht workshopgevers en onze voornemens om hygiëne en het schoonmaakvak op de kaart te houden.John Griep,
Directeur VSR